Met moderne techniek houden we monumenten als nieuw

Verjongingscreme om de levensduur van ZOAB met 4 jaar te verlengen. Bediening van sluizen en stuwen op afstand. Vernieuwen van de ventilatiesystemen in de Velsertunnel. Zorgen voor technische systemen in twee tunnels vlak achter elkaar.

Bij Rijkswaterstaat innoveren we constant en investeren we in nieuwe diensten, producten en methodieken. Als ingenieur werk je mee aan Rijkswaterstaat projecten waarin infrastructuur wordt aangelegd, onderhouden en waar nodig gerenoveerd. Vanuit je technische kennis lever je inhoudelijke inbreng bij de voorbereiding en uitvoering van contracten voor marktpartijen die het werk uitvoeren. Dit doe je samen met collega ingenieurs uit aanpalende vakgebieden onder aansturing van een technisch manager.

Bij Rijkswaterstaat werken we in multidisciplinaire teams; voor elke opdracht die we uitvoeren werken we met een Integraal Project Team waarbij verschillende disciplines worden ingevlogen. Die rollen zijn Projectmanagement, Projectbeheersing, Omgevingsmanagement, Technisch Management, Contract management en IV Management. Zo zorgen we ervoor dat werkplekken, recreatie en woongebieden goed bereikbaar zijn. En dat in een veilige en groene omgeving, met bijvoorbeeld zo min mogelijk overlast van de weg en van de auto. Om dit te kunnen bereiken, werken we intensief samen met marktpartijen en andere overheden.

Werken als ingenieur bij Rijkswaterstaat is altijd resultaatgericht. Je hebt zichtbaar invloed op een betere leefomgeving voor ons allemaal.

We hebben regelmatig vacatures in de volgende vakgebieden: industriele automatisering, civiele techniek, elektrotechniek, werktuigbouwkunde, projectmanagement, assetmanagement, wegenbouw of waterbouwkunde.

Zie jij de wereld zoals wij die zien?

Doe de audiotour

Webinar: Werken aan groot onderhoud

Op 6 juni werd het webinar ‘Werken aan groot onderhoud’ uitgezonden. In dit webinar bespreekt het Afdelingshoofd Techniek en Technisch Management samen met een van onze Technisch Managers de complexiteit van de onderhoudsopgave en de vakkennis die hiervoor gevraagd wordt aan de hand van concrete voorbeelden. Druk op ‘start nu’ in de video om het webinar terug te kijken.

Een sluis is een complexe machine waar civiel, werktuigbouw en ICT feilloos moeten samenwerken

Leon Wijnker

Technisch manager bij Rijkswaterstaat

Bekijk vacatures

Gerben Eskes

gerben.eskes@rws.nl

Ken jij de geschikte kandidaat?

Tip hem of haar via: