Een slimmere en veiligere infrastructuur dankzij ICT

Vitale systemen voor hoogwaterbescherming. Beveiliging van infrastucturele objecten tegen cyberaanvallen. Weigh-in-motion waarbij we op een afstand het gewicht van vrachtverkeer meten. Smart mobility met de inzet van drones, radar, wifi en gps.

Bij Rijkswaterstaat stap je in een grote, complexe IV-wereld die belangrijk is voor Nederland en steeds belangrijker wordt. Zo biedt big data mogelijkheden om nieuwe informatie en inzichten uit de enorme hoeveelheid data te genereren. Ook biedt IV ons steeds nieuwe oplossingen om het wegennet en de vaarwegen beter te benutten en veiliger te maken. Dankzij de informatietechnologie zal de infrastructuur van de toekomst nog slimmer en veiliger worden en beter aansluiten bij wat (vaar)weggebruikers nodig hebben.

Neem bijvoorbeeld slimme vervoersnetwerken waarin (vracht)auto’s en schepen informatie uitwisselen met de infrastructuur en elkaar. Zodat een schip automatisch zijn snelheid aanpast aan het tijdstip waarop het de brug passeert. Of zodat de zelfrijdende auto veilig de weg op kan. En daarbij werken we vrijwel altijd samen met andere partijen, met elk een eigen rol en verantwoordelijkheid, maar met de focus op samenwerking.

Wij hebben regelmatig vacatures in de volgende vakgebieden: Big data, industriële automatisering, service management, applicatiemanagement en projectmanagement.

Zie jij de wereld zoals wij die zien?

Doe de audiotour

Wil je meer weten over de innovaties bij Rijkswaterstaat en de verhalen van de collega's die hier een rol in spelen?

Lees verder
Bekijk vacatures
Direct solliciteren

André Baars

andre.baars@rws.nl

Ken jij de geschikte kandidaat?

Tip hem of haar via: