Leid jij het verkeer in goede banen?

Vijf regionale verkeerscentrales en een landelijk verkeerscentrum die verbonden zijn met onder andere 5.500 portalen, 16.000 signaalgevers en 3.000 camera’s. Het verkeersmanagement van Rijkswaterstaat is complex.

De rijkswegen worden intensief gebruikt en zijn een belangrijke schakel in de Nederlandse infrastructuur. Het is de taak van Rijkswaterstaat om alle wegdeelnemers vlot en veilig over de rijkswegen te leiden.

Rijkswaterstaat heeft regelmatig verkeersmanagement vacatures. Om een indruk te geven lichten we de vacature van weginspecteur uit.

Wat doet een weginspecteur?

260 weginspecteurs zijn dagelijks op pad om ervoor te zorgen dat het verkeer vlot en veilig van A naar B kan. Ze nemen allerlei maatregelen om na een pech- of ongeval de rijbaan zo snel mogelijk vrij te krijgen. 65.000 km legt een weginspecteur daarbij per jaar met zijn voertuig af. Allemaal hebben ze een opleiding gevolgd over veiligheid en de afwikkeling van incidenten. Ook zijn ze bevoegd verkeersregelaar op alle rijkswegen. Geen dag is hetzelfde voor onze weginspecteurs. Niet alleen signaleren ze zelf onveilige situaties op de weg, de verkeerscentrale krijgt ook allerlei meldingen binnen. Deze worden doorgezet naar de weginspecteurs om de situatie ter plaatse af te handelen.

Actueel

Weginspecteurs rijden met blauw zwaailicht

Lees verder

De weg op met Weginspecteur Marcel Hogenbrik

Lees verder