Werken bij Rijkswaterstaat.
Verder met Nederland

Ben je op zoek naar een andere uitdagende functie binnen Rijkswaterstaat? Rijkswaterstaat kent een breed scala aan functies. Kijk in het vacatureoverzicht of er op dit moment mogelijkheden voor je zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van weginspecteur of sluismeester?

Weginspecteur

260 weginspecteurs zijn dagelijks op pad om ervoor te zorgen dat u vlot en veilig van A naar B kunt. Ze nemen allerlei maatregelen om na een pech- of ongeval de rijbaan zo snel mogelijk vrij te krijgen. Je kent ze vast wel, de weginspecteurs van Rijkswaterstaat in hun gele pick-ups. Allemaal hebben ze een opleiding gevolgd over veiligheid en de afwikkeling van incidenten. Ook zijn ze bevoegd verkeersregelaar op alle rijkswegen.

De weginspecteur heeft een aantal belangrijke taken:

  • Veiligheidsmaatregelen treffen
  • Zorgen voor vlotte doorstroming
  • Verkeer omleiden
  • Berging regelen
  • Schadeherstel en opruimen
  • Informeren van weggebruikers
  • Toezicht houden op strooiacties

Sluismeester

Wat doet een sluismeester tijdens zijn dienst? Allereerst natuurlijk schepen schutten. Daarvoor houdt hij het scheepvaartverkeer in de omgeving goed in de gaten. De Bruin: 'Op een drukke dag schutten we wel 30 tot 35 keer. De tijd die dat kost hangt af van het waterpeil, het hoogteverschil van het water dat overbrugd moet worden. Je bent er snel 30 minuten mee zoet.' De sluismeester regelt ook de hoeveelheid water die onder de stuw door mag stromen en ontvangt bezoekers op het complex. Bijvoorbeeld een aannemer die onderhoud uitvoert of een hovenier die het groen bijhoudt.

We hebben regelmatig vacatures in de volgende vakgebieden: Industriele automatisering, civiele techniek, elektrotechniek, werktuigbouwkunde, projectmanagement, assetmanagement, wegenbouw of waterbouwkunde.

Wil je meer weten over de innovaties bij Rijkswaterstaat en de verhalen van de collega's die hier een rol in spelen?

Lees verder
Bekijk vacatures

Joost van Daal

joost.van.daal@rws.nl

Ken jij de geschikte kandidaat?

Tip hem of haar via: