Inkoop van appelstroop tot ZOAB

De balgstuw bij Ramspol moet onderhouden worden. Welke middelen zijn daarvoor nodig? Ga je vervangen of opknappen? En doe je dat overdag of ’s nachts? Wat leg je daarover in inkoopcontracten vast? Of het Rijksbreed inkopen van onder andere kantoorinrichting en cateringdiensten. Ook dat doen we bij Rijkswaterstaat. Voor de ene rijkslocatie gelden geheel andere eisen dan bij een andere. En soms gaat het om meer dan 15 klanten per aanbesteding.

De politiek wil een flexible en compacte overheid, terwijl het productievolume hoog moet blijven. Rijkswaterstaat heeft de markt dus steeds meer nodig om haar eigen productie en doelstellingen te bewerkstelligen. Uitvoerende taken worden daarbij zoveel mogelijk aan de markt overgelaten. Rijkswaterstaat besteedt jaarlijks projecten en diensten aan met een totale waarde van meer dan 3 miljard euro. Sinds 2010 kopen we volledig duurzaam in. Daarnaast zoekt Rijkswaterstaat naar vernieuwende oplossingen voor de intensief gebruikte netwerken (wegen, vaarwegen en kunstwerken). Daar willen we op een innovatieve manier mee omgaan: duurzamer, veiliger, goedkoper en met een grotere functionaliteit van de bestaande infrastructuur.

Meld je aan voor de Meet & Greet Contractmanagement

23 oktober Utrecht

lees meer

Kijken of het klikt als contractmanager infra?

Via beeldbepalende multidisciplinaire, landelijke en regionale projecten de Nederlandse infrastructuur vormgeven; dat is wat het organisatieonderdeel Grote Projecten en Onderhoud van Rijkswaterstaat doet. Wil jij medeverantwoordelijk zijn voor aanleg- en onderhoudsprojecten met een waarde van ruim € 65 miljoen? En bepalen hoe wij dit budget efficiënt en verantwoord inzetten? Ga dan aan de slag als onze contractmanager. Je richt je op inkoopstrategieën en -plannen, contractvoorbereiding, -aanbesteding en -uitvoering. De inhoud van contracten stem je af met opdrachtgevers en -nemers en je ziet erop toe dat contracten voldoen aan de geldende kaders, richtlijnen en randvoorwaarden. Zijn er mogelijke risico’s? Je draagt bij aan de invoering van richtinggevende standaarden voor de werkwijze binnen je vakgebied. Binnen en buiten Rijkswaterstaat deel je actief je kennis en ervaring. Je signaleert kansen voor de ontwikkeling van innovatieve contractvormen en zorgt voor de doorvoering van verbeteringen in het vakgebied inkoop- en contractmanagement. Ook realiseer je strategische verbeteringen van het inkoop- en contractmanagementproces, in zowel de exploitatie- als de beheer- en onderhoudsfase.

Heb jij interesse in een contractmanagement functie binnen Rijkswaterstaat, een WO diploma in een technische of technisch bedrijfskundige richten en minimaal 3 jaar ervaring in een inkoop- of contractmanagement functie en wil je graag eens vrijblijvend in contact komen? Mail dan jouw CV naar eveline.den.hartigh@rws.nl, matchmaker en we nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Op de hoogte blijven?

Volg de Rijkswaterstaat Company Page op Linkedin. Of kom naar de meet & greet op 23 oktober.

"Omdat we veel verschillende contracten aanbieden in een relatief korte tijd trekt het hele werkveld van inkoop dagelijks aan me voorbij."

Rick Stenijns

Senior Inkoper bij Rijkswaterstaat

Meer over Rick

Bekijk vacatures

Meet & Greet Contract-management

23 oktober, Utrecht

Aanmelden

Ken jij iemand die interesse heeft in de Meet & Greet Contractmanagement?

Tip hem of haar hier: