Veelgestelde vragen

De Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat krijgt dagelijks vele vragen binnen. Hieronder staan de meest gestelde vragen van de afgelopen periode en de ‘Vraag van de dag’, de meest gestelde vraag van dit moment.

Ik heb gesolliciteerd bij Rijkswaterstaat en heb hiervan een bevestiging ontvangen. Wanneer krijg ik meer informatie?

Na sluitingsdatum van de vacature, vindt in de daaropvolgende 10 werkdagen de eerste brief- en CV-selectie plaats. Daarna kun je een reactie verwachten over (een eventueel vervolg van) de procedure.

Ik heb gesolliciteerd bij Rijkswaterstaat. Wat gebeurt er met mijn (persoonlijke gegevens in) CV en motivatiebrief?

Rijkswaterstaat gebruikt de gegevens van jouw sollicitatie uiteraard alleen voor het doel waarvoor deze bestemd zijn. Daarmee voldoet Rijkswaterstaat aan de privacywetgeving. Meer informatie? Bekijk dan onze privacyvoorwaarden

Wie worden mijn collega’s als ik ga werken bij Rijkswaterstaat?

Hier vind je een greep uit je nieuwe collega’s bij Rijkwaterstaat, verdeeld over verschillende afdelingen.

Wil je weten wie je directe collega’s worden? Neem dan contact op met de contactpersoon die vermeld staat bij de betreffende vacature.

Is het mogelijk om een open sollicitatie te sturen naar Rijkswaterstaat?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Om verwachtingen te managen en teleurstellingen te voorkomen, kan uitsluitend worden gereageerd op vacatures en stages die zijn vermeld op www.werkenbij.rws.nl

Biedt Rijkswaterstaat een leerwerkplek aan?

Nee, Rijkswaterstaat biedt helaas geen leerwerkplekken aan.

Heeft Rijkswaterstaat mogelijkheden voor vakantiewerk?

Voor tijdelijk werk (zoals vakantiewerk) werkt Rijkswaterstaat samen met verschillende uitzendbureaus zoals Randstad en Tempo-Team. Om hiervoor in aanmerking te komen, kun je bij een van deze uitzendbureaus informeren naar de mogelijkheden.

Ik behoor tot de doelgroep van de banenafspraak, kan ik aan het werk bij Rijkswaterstaat? (Je ontvangt bijvoorbeeld een Wajong uitkering)

Rijkswaterstaat creëert werkplekken die speciaal bestemd zijn voor de doelgroep van de banenafspraak. Je kunt altijd informeren welke vacatures op dit moment beschikbaar zijn door een mail te sturen naar banenafspraak@rws.nl.

Mijn vraag staat niet in deze lijst. Wat kan ik doen?

Een specifieke vraag over ‘Werken bij Rijkswaterstaat’ kun je stellen door deze te sturen naar werving@rijkswaterstaat.nl