Ons nieuwe low-codeteam? Dat is deskundigheid gecombineerd met passie, innovatie en lef!

Een wereld zonder ICT? Ondenkbaar. De eisen die we aan ICT stellen, worden dan ook met de dag zwaarder. Denk aan eisen rondom betrouwbaarheid en security. Nieuwe applicaties moeten uiteraard voldoen aan die zware eisen, maar bij voorkeur ook snel voorhanden en goed te beheren zijn. En dat is precies waarom Rijkswaterstaat een speciaal low-codeteam opricht.

“Rijkswaterstaat ging een paar jaar geleden als eerste rijksinstantie aan de slag met low-code ICT-technologie. Deze relatief nieuwe technologie maakt het mogelijk om met kortere doorlooptijden ICT-applicaties te bouwen. De indrukwekkende resultaten die we behalen, maken ons en onze collega’s binnen geheel Rijkswaterstaat eager naar meer. Ons nieuwe low-codeteam kan dan ook meteen vol aan de slag!”, aldus Vikash Rambaran, ICT-afdelingshoofd Aanleg, Onderhoud en Assetmanagement en verantwoordelijk voor het nieuwe team.

Dynamische praktijk

Volwassen applicaties bouwen in een kwart van de gebruikelijke tijd en vervolgens adequaat beheren, dat is wat het low-codeteam doet. Ongekend snel zijn de meest moderne apps klaar voor gebruik. Vikash: “Niet voor niets is er vanuit onze collega’s steeds meer vraag naar rapid application development oftewel low-code. Het ontwikkelen van nieuwe apps, releases van bestaande apps, en het oplossen van incidenten en het uitvoeren van technische wijzigingen binnen apps; het is de dagelijkse dynamiek van het low-codeteam.”

Deskundig, gestructureerd, ondernemend en pionierend

Het low-codeteam zal in eerste instantie bestaan uit zo’n zes leden, maar de verwachting is dat dit op termijn zal groeien tot ongeveer vijftien leden. De ambitie van het low-codeteam en de te verwachte snelle ontwikkeling ervan vragen om een bepaald soort mensen. “Deskundig, gestructureerd, ondernemend en de wil om te pionieren; wie binnen het team wil passen, moet deze eigenschappen van nature hebben. En natuurlijk een niet te temmen honger naar ICT-ontwikkeling en -beheer. Er is ruimte om je onder te dompelen in de nieuwste technieken, om te leren en te groeien en om je eigen stempel op dit team en de werkwijze te drukken. Ons nieuwe low-codeteam, dat is deskundigheid gecombineerd met passie, innovatie en lef!”

Nauwe samenwerking

Het low-codeteam zal veel samenwerken met andere disciplines en onderdelen van Rijkswaterstaat. “Samen met deze collega’s gaan de teamleden aan de slag met de vraagstukken die spelen rondom zowel de ontwikkeling van applicaties als het beheer ervan. Samenwerking is essentieel voor wie de beste oplossing wil vinden”.

Bekijk de vacatures

Binnen het team zijn drie rollen te onderscheiden. We zoeken meerdere technisch applicatiebeheerders en developers en een solutionarchitect. Meer weten over de functies? Kijk dan hier:

Bekijk al onze ICT-vacatures.

Meer weten over Low Code? Bezoek de workshop tijdens ICTasting. Bekijk het programma en meld je aan.
Aanmelden