Verjongen, vernieuwen en verduurzamen.

De grootste onderhoudsopgave in onze geschiedenis

Rijkswaterstaat staat voor een grote onderhoudsopgave. Veel bruggen, tunnels en viaducten zijn gebouwd in de jaren 50 en 60. Het wordt de grootste onderhoudsopgave in onze geschiedenis. Het renoveren en vervangen van de bestaande infrastructuur, vraagt naast flinke investeringen om menskracht en specifieke kennis. Tijdens iedere renovatie benutten we meteen de mogelijkheid om onze wegen, bruggen en tunnels veiliger en duurzamer te maken. Daarnaast vervangen we de bestaande ICT systemen door een nieuwe standaard.

Minister van Nieuwenhuizen

geeft aftrap voor grote onderhoudsopgave infrastructuur

Projectteam in beeld

Om de interne en externe samenwerking bij de diverse renovatieprojecten zo goed mogelijk te laten verlopen, werken we met Integraal Projectmanagement (IPM). De projecten worden uitgevoerd door een integraal projectteam. Deze teams bestaan uit collega’s met elk hun eigen specialisme. Ook bij de renovatie van de Waalbrug wordt op deze manier gewerkt. Om een beter beeld te geven van de diverse rollen sloeg het bruggenteam aan het vloggen.

“De adviseurs die Rijkswaterstaat zoekt zijn vakinhoudelijke experts die weten wat de ontwikkelingen in hun vakgebied zijn”

Interview Marion Straatman
Lees verder

Kijk of het klikt...

Technisch manager

Functie omschrijving

Duizenden mensen maken dagelijks gebruik van de Nederlandse infrastructuur. Voor hen is optimale beschikbaarheid van wegen en vaarwegen essentieel. Als technisch manager werk je in heel Nederland aan het onderhoud van grote projecten. Denk aan de aanleg en onderhoud van de Beatrixsluis, de renovatie van de Heinenoordtunnel of de vernieuwing aan de Nijkerkerbrug.

Meer informatie

Inkoopadviseur

Functie omschrijving

Als inkoopadviseur draag je bij aan aanleg en onderhoud van de Nederlandse infrastructuur door het opstellen van een inkoopplan. Dit doe je door adequate voorbereiding, aanbesteding en uitvoering van contracten. Hierbij houd je rekening met inkoopstrategieën, actuele kaders en wet- en regelgeving. Dit risicogestuurde inkoopplan stem je af op de mogelijkheden en ontwikkelingen in de markt en de marktbenadering.

Meer informatie

Contract manager

Functie omschrijving

Als contractmanager draag je bij aan aanleg en onderhoud van de Nederlandse infrastructuur door het vertalen van de inkoopstrategie en geldende kaders en richtlijnen naar heldere contracten. Je zorgt voor overeenstemming met opdrachtgevers en – nemers over de inhoud van contracten en ziet erop toe dat contracten voldoen aan randvoorwaarden zoals afspraken met de omgeving en de opdrachtgever. Je hebt een scherp beeld van risico’s en adviseert betrokkenen hierover voordat het contract wordt gesloten.

Meer informatie

Interview Peter Bouwman in Technisch Weekblad

“Juist door de nieuwe werkwijze op basis van vertrouwen en wederzijds begrip, hebben we heel snel en adequaat kunnen handelen.”

Lees het interview
Meewerken aan de onderhoudsopgave? Lees meer