Groots onderhoud aan meer dan 100 bruggen, tunnels en sluizen

Rijkswaterstaat staat voor een grote onderhoudsopgave. Veel bruggen, tunnels en viaducten zijn gebouwd in de jaren 50 en 60. Het wordt de grootste onderhoudsopgave in onze geschiedenis. Het renoveren en vervangen van de bestaande infrastructuur, vraagt naast flinke investeringen om menskracht en specifieke kennis. Tijdens iedere renovatie benutten we meteen de mogelijkheid om onze wegen, bruggen en tunnels veiliger en duurzamer te maken. Daarnaast vervangen we de bestaande ICT systemen door een nieuwe standaard.

Projectteam in beeld

Om de interne en externe samenwerking bij de diverse renovatieprojecten zo goed mogelijk te laten verlopen, werken we met Integraal Projectmanagement (IPM). De projecten worden uitgevoerd door een integraal projectteam. Deze teams bestaan uit collega’s met elk hun eigen specialisme. Ook bij de renovatie van de Waalbrug wordt op deze manier gewerkt. Om een beter beeld te geven van de diverse rollen sloeg het bruggenteam aan het vloggen.

“De adviseurs die Rijkswaterstaat zoekt zijn vakinhoudelijke experts die weten wat de ontwikkelingen in hun vakgebied zijn”

Interview Marion Straatman
Lees verder

Webinar: Werken aan groots onderhoud

Rijkswaterstaat gaat in de komende jaren meer dan 100 bruggen, sluizen, viaducten en tunnels uitgebreid renoveren en waar nodig vervangen. Hoe maken we deze infrastructuur toekomstbestendig?

Naar vacatures
Webinar 6 juni

Meld je nu aan voor het webinar: Werken aan groots onderhoud.

Ken jij iemand die interesse heeft in het webinar: Werken aan groots onderhoud?

Tip hem of haar via: