Groot onderhoud aan meer dan 100 bruggen, tunnels en sluizen

Rijkswaterstaat staat voor een grote onderhoudsopgave. Veel bruggen, tunnels en viaducten zijn gebouwd in de jaren 50 en 60. Het wordt de grootste onderhoudsopgave in onze geschiedenis. Het renoveren en vervangen van de bestaande infrastructuur, vraagt naast flinke investeringen om menskracht en specifieke kennis. Tijdens iedere renovatie benutten we meteen de mogelijkheid om onze wegen, bruggen en tunnels veiliger en duurzamer te maken. Daarnaast vervangen we de bestaande ICT systemen door een nieuwe standaard.

Projectteam in beeld

Om de interne en externe samenwerking bij de diverse renovatieprojecten zo goed mogelijk te laten verlopen, werken we met Integraal Projectmanagement (IPM). De projecten worden uitgevoerd door een integraal projectteam. Deze teams bestaan uit collega’s met elk hun eigen specialisme. Ook bij de renovatie van de Waalbrug wordt op deze manier gewerkt. Om een beter beeld te geven van de diverse rollen sloeg het bruggenteam aan het vloggen.

“De adviseurs die Rijkswaterstaat zoekt zijn vakinhoudelijke experts die weten wat de ontwikkelingen in hun vakgebied zijn”

Interview Marion Straatman
Lees verder

Webinar: Werken aan groot onderhoud

Op 6 juni werd het webinar ‘Werken aan groot onderhoud’ uitgezonden. In dit webinar bespreekt het Afdelingshoofd Techniek en Technisch Management samen met een van onze Technisch Managers de complexiteit van de onderhoudsopgave en de vakkennis die hiervoor gevraagd wordt aan de hand van concrete voorbeelden. Druk op ‘start nu’ in de video om het webinar terug te kijken.

Rembrandt in de steigers

Zie jij de overeenkomsten tussen de Hollandse meesters en de kunstwerken van Rijkswaterstaat?

Ontdek het hier
Bekijk hier alle Onderhoudsopgave vacatures
Bekijk alle vacatures

Meet & Greet Duurzaam Inkopen

27 september, Utrecht

Aanmelden

Ken jij iemand die interesse heeft in de Meet & Greet Duurzaam Inkopen?

Tip hem of haar hier:

Rijkswaterstaat zoekt project-managers voor nieuwe en lange termijn projecten.

Bekijk vacature

Ken jij iemand die interesse heeft in een van deze vacatures?

Tip hem of haar hier: