Webinar: Circulaire infrastructuur door de ogen van Rijkswaterstaat

Hoe houden we onze kunstwerken waardevol?

Het webinar terugkijken

Rijkswaterstaat wil in 2030 circulair werken. Dat betekent: werken zonder afval te produceren. Zo eindigt beton bijvoorbeeld dan niet als afval, maar als nieuw beton op de snelweg. Als grootste opdrachtgever in de bouw gebruiken we veel materialen, waarvan de winning en het transport het klimaat fors belast. Om de CO2 -uitstoot te verlagen, zullen we efficiënt met het gebruik en hergebruik van materialen om moeten gaan.

Om dit voor elkaar te krijgen, werken we naar een circulaire infrastructuur toe. Denk bijvoorbeeld aan de bouw van het eerste circulaire viaduct eind 2018. Dit vraagt niet alleen wat van onze partners, maar ook van onze medewerkers. Zo neemt de vraag naar professionals op het gebied van techniek en inkoop/contractmanagement binnen Rijkswaterstaat toe.

Barbara van Offenbeek (Senior Adviseur Circulaire Economie) en Jan Willem Spruit (Technisch Manager) gingen tijdens dit webinar op 4 december in op het thema: Circulaire infrastructuur door de ogen van Rijkswaterstaat en zij gaven een toelichting op de bouw van het eerste circulaire viaduct in Nederland. Wat komt hierbij kijken? Welke rol speelt Rijkswaterstaat hierin?

Heb je het webinar op 4 december gemist? Via onderstaand scherm kun je het terugkijken.

Barbara van Offenbeek
Senior Adviseur Circulaire Economie
Jan Willem Spruit
Technisch Manager

Benieuwd naar de vacatures? Bekijk hier alle openstaande vacatures binnen de Onderhoudsopgave.

Deel onze campagne op